www.ctm-academy.cz
datum: 22.10.2024

Kód kurzu:

J_LIDSKETELO_P

Název kurzu:

Z čeho se skládá lidské tělo, a jak funguje

Kategorie:

Junior (8-10 let)

Lektor:

Kateřina Gaďůrková

Typ:

semestr

Jazyk:

Čeština

Detailní popis

Lidské tělo – známé, ale přesto stále plné tajemství. Pojďme prozkoumat a na vlastní kůži ověřit, jak naše tělo funguje a z čeho se skládá. Během našich společných lekcí se podíváme na kobylku tomu z čeho se naše tělo skládá, jaké procesy v našem těle probíhají, co jsou smysly a jak fungují, co to je imunita a na konec se naučíme, jak poskytnout první pomoc. Určitě se nebudeš nudit.

1. sobota - Anatomie aneb z čeho vlastně naše tělo vzniklo a z čeho se skládá
Z čeho naše tělo vzniklo? Z čeho je složené a jak to, že tak dokonale funguje? Vypadáme všichni stejně? (buňka, tkáně, orgány, orgánové soustavy, tělo)

2. sobota - Záhadné procesy v lidském těle
Proč se zadýcháváme, když běžíme? Dokážeme ovlivnit tlukot našeho srdce? Jak dlouho vydržím bez dechu? Kam putuje potrava, kterou sníme? – to a mnoho dalšího ověříme v praxi na vlastním těle.

3. sobota - Smysly 
Jakou chuť má chléb? Co je optický klam? Čichám, čichám člověčinu. Horké, nebo studené? Fungují naše smysly tak, jak mají? Co je dokáže ovlivnit?

4. sobota - Záhada jménem imunita
Patogen, vir, bakterie, imunitní odpověď, lymfocyt, obranné linie, odolnost vůči chorobě – několik málo pojmů, které nás zavedou do nitra našeho těla a napoví nám, jak to naše tělo dělá, že si dokáže poradit s kdejakou nemocí.

5. sobota - Když mohu, pomohu - první pomoc
Teoreticky i prakticky si vyzkoušíme, jak co nejlépe a nejefektivněji poskytnout první pomoc někomu, kdo ji zrovna potřebuje.

Struktura kurzu

Cena / místo

Tento kurz není momentálně obsazen v žádném termínu ani rozvrhu. V případě dotazů nás kontaktujte prostřednictvím formuláře ZDE >>