www.ctm-academy.cz
datum: 02.05.2024

Kód kurzu:

J_HORY_P

Název kurzu:

O horách aneb až k nebesům

Kategorie:

Junior (8-10 let) prezenčně

Lektor:

Hana Pevná

Typ:

Jazyk:

Čeština

Detailní popis

Také vás tak fascinují hory nebo se o nich prostě jenom chcete dozvědět více? Rádi byste vystoupali až k nebesům? Společně budeme objevovat ta nejvyšší a nejzajímavější místa naší planety. To, že Mount Everest vlastně není největší hora světa, už možná víte. Víte ale, která hora ční nejdále do vesmíru? Díváte se někdy do hor a přemýšlíte, jek je možné, že vypadají právě tak, jak vypadají? Chcete vědět, jaké procesy hory vystavěly? Nebo vás zajímají spíše procesy, které hory dotváří? Postupně si o některých popovídáme a zkusíme si některé i nasimulovat přímo na lekcích. Těšit se můžete na objevování And, Alp, a nebo například Himalájí, tak se určitě přihlaste.

1. sobota - Andy
Začneme nejdelším povrchovým pohořím světa. Podíváme se na jejich vznik, na jejich nejvyšší vrcholky. Zjistíme, jak Andy ovlivňují život místních obyvatel a popovídáme si o zvláštnostech a jedinečnostech našich hor.

2. sobota - Alpy
Alpy - Nejznámnější evropské hory nemůžeme vynechat. Víš, jak jsou dlouhé a jak ovlivňují počasí v Evropě? Nebo tě spíš zajímá jejich nevyšší či nejznámnější hora? Společně začneme ve Francii a projedeme Alpy až na jejich konec do Slovinska.

3. sobota - Východoafrická vysočina
Přesuneme se do Afriky, kde prozkoumáme Východoafrickou vysočinu a především sopku Kilimandžáro.

4. sobota -  Tianzi
Pohoří Tianzi možná neznáš, ale určitě stojí za průzkum. Jak tohle úchvatné pohoří v Číně, které bylo inspirací pro film Avatar vzniklo, čím se liší od filmu a v čem je podobné? Staly se i jiná pohoří inspirací pro fantasy nebo sci-fi filmy? To všechno se dozvíš na této lekci.

5. sobota - Himálaj
Nejvyšší pohoří světa nemůžeme v našem putování vynechat. Víš, že Everest každý rok roste? Jak je to možné? Slyšel jsi někdy o koruně Himálaje? Že ne? Po našem povídání tohle všechno znát budeš.

Struktura kurzu

Cena / místo

MěstoTermínTypCena
Praha(24. února již proběhla), 23. března, 13. dubna, 18. května a 8. června 2024Semestr1 560 Kč