www.ctm-academy.cz
datum: 22.10.2024

Kód kurzu:

J_OCEANY_P

Název kurzu:

Tajemství hlubin 5ti oceánů

Kategorie:

Junior (8-10 let)

Lektor:

Hana Pevná

Typ:

semestr

Jazyk:

Čeština

Detailní popis

Lákají tě neznámá místa na Zemi? Víš, že nejméně propátranou oblastí naší planety jsou právě oceány? Postupně procestujeme všech pět oceánů. Společně se podíváme na již objevené a zmapované části tajemných hlubin a jejich obyvatele. V jednotlivých oceánech se zaměříme na jejich specifika a zajímavosti.

1. sobota - Atlantský oceán
Začneme nám blízkým Atlantským oceánem. Oceánem, který z části obklopuje Evropu, prochází nejdelší pohoří světa. Jak je to možné? Nakoukneme i do prosluněného Karibiku a pokusíme se se neztratit v Bermudském trojúhelníku. Zajímat nás také bude, jak by vypadal oceán, kdybychom všechnu vodu vypustili.

2. sobota - Severní ledový oceán
Zůstaneme kousek od nás. Z Atlantiku vyrazíme na sever do nejmenšího oceánu. Čím je vlastně Severní ledový oceán tak zajímavý? Ne severu nás bude zajímat hlavně zima a led. A také zvířata. Žijí tam vůbec nějaká? A zjistíme, kde vlastně leží severní pól.

3. sobota - Tichý oceán
Největší oceán na světě skrývá řadu tajemství. Nejhlubší místo na Zemi, největší bariérový útes na světě, nejvyšší horu světa…Nevěříš? Bude těžké celý oceán proplout v jedné lekci, ale my to stihneme a třeba nás u toho nesežerou kanibalové.

4. sobota - Indický oceán
Indickým oceánem si to vždycky brázdilo mnoho mořeplavců. Vždy to byla důležitá obchodní cesta. S čím se vlastně v Indickém oceánu obchodovalo? Jak to vypadá v Indickém oceánu dnes? Podíváme se i na unikátní korálové ostrovy. A pokud budeme opatrní, tak se vyhneme i pirátům.

5. sobota - Jižní oceán
Nejmladší oceán je obehnán velkým tajemstvím. Vypadá to ale, že je velmi bohatý na různé přírodní zdroje. Chceš vědět na jaké? A jaká nebezpečí tam na nás číhají? V úplném závěru kurzu pak znovu obeplujeme celý svět.

Struktura kurzu

Cena / místo

MěstoTermínTypCena
Praha23. února, 9. března, 6. dubna, 27. dubna, 25. května 2019Semestr1 250 Kč
Praha(7. října- již proběhla), 4. listopadu, 25. listopadu, 16. prosince 2023, 13. ledna 2024Semestr1 400 Kč
Praha5. října - již proběhla, 2. listopadu, 30. listopadu, 14. prosince 2024, 18. ledna 2025Semestr1 560 Kč