www.ctm-academy.cz
datum: 22.10.2024

Kód kurzu:

J_TVORENII_P

Název kurzu:

Zábavné tvoření - lesní houby, batika, zdobení perníčků... (do 16 hodin)

Kategorie:

Junior (8-10 let)

Lektor:

Lenka Leheňová

Typ:

semestr

Jazyk:

Čeština

Detailní popis

POZOR!!! Tento kurz je dvouhodinový, takže bude vždy končit až v 16 hodin!!! 

Baví Vás nejrůznější tvoření? Víte, že je kreativita jednou z nejúčinnějších forem relaxace a rozvíjení dalších dovedností? Kurz Tvořivé ručičky u dětí rozvíjí umělecké nadání, estetické cítění, kreativitu a především jemnou motoriku. Všechny výtvory, které na kurzu vyrobíme, si můžete odnést. Každou objevitelskou sobotu si vyrobíme něco jiného a originálního – lesní houby, batikovaný ubrousek či tašku, svícen, zdobení perníčků, nádobku na tužky. Jelikož se při tvoření vždy většinou i povídá, byla by škoda toho nevyužít. Proto se lektorka zaměří vždy na určité téma, které s aktuálním tvořením souvisí.

1. sobota – Kašírování - lesní houby
Technika kašírování je levný, na materiál a vybavení nenáročný způsob, jak si vyrobit zajímavé dekorace, prostorové objekty, sošky atp. Jde vlastně o techniku vrstvení kusů papíru, spojovaných tapetovým lepidlem na podklad, který může být různorodý, (lahve, plechovky, drátěné kostky, balonky, talíře potažené igelitem, papírové trubky, krabice…).

2. sobota – "Batika" - ubrousek / taška
Batika je oblíbená metoda zdobení textilu, při které látku obarvujeme nebo odbarvujeme.  Bělení textilu sice nespadá k batice, ale efekt má podobný. Není k ní potřeba nic nákladného či špatně dostupného, vyzkoušet ji může každý. Za pomoci šablon nebo mačkání textilu vytvoříme na textil pomocí barev nebo bělidla nejrůznější malé i velké motivy.

3. sobota – Práce s přírodninami - svícen
Využijeme přírodnin nasbíraných v průběhu roku a vyrobíme si krásnou dekoraci na dřevěném plátu, která bude zdobit náš stůl v období Adventu. Děti ještě stihnou nasbírat třeba kaštany, žaludy, různé oříšky nebo si doma nashromáždit nadbytečné korálky různých tvarů a barev.

4. sobota – Bílé zdobení - zdobení vánočních perníčků
Společně si nazdobíme pár kousků perníčků, které dozajista dozdobí vánoční stůl nebo jimi děti mohou obdarovat své blízké.

5. sobota – Zdobení nádoby přízí a vystřiženými motivy - nádobky na tužky
Vyrobíme si společně nádobu na tužky, pastelky nebo fixy za pomoci různých přízí nebo provázků a dozdobíme vystřiženými motivy. Nádobka může zdobit náš psací stůl nebo ji děti mohou darovat své paní učitelce za pololetní vysvědčení.

Struktura kurzu

Cena / místo

MěstoTermínTypCena
Praha5. října - již proběhla, 2. listopadu, 30. listopadu, 14. prosince 2024, 18. ledna 2025Semestr1 560 Kč