www.ctm-academy.cz
datum: 22.10.2024

Kód kurzu:

J_MINECRAFTZACIII_P

Název kurzu:

Programování a svět v Minecraftu pro začátečníky

Kategorie:

Junior (8-10 let)

Lektor:

Luboš Jánský, Microsoft

Typ:

semestr

Jazyk:

Čeština

Detailní popis

Přijď se přesvědčit, že programování může být zábava. V Minecraft: Education Edition jde hra a přemýšlení ruku v ruce. V tomto kurzu se zaměříme na Jak pracují vědci, Vesmírem křížem krážem, Energetická výzva, Vánoce, Programování. Nemějte žádné obavy, programovat budeme pomocí obrázků - speciálních bloků, které budeme skládat dohromady tak, aby nám program fungovat. To vše ve světě Minecraftu, ve kterém je limit toho, co postavíte, pouze Vaše fantazie. 

Kurz je určen začátečníkům, kteří s programováním v Minecraftu nemají zkušenosti.

V tomto kurzu se NEJEDNÁ o hraní hry Minecraft.

1. sobota - Vědecká metoda
Víte jak pracují vědci? Jaké významné vědce znáte? Dokážete říci, v čem jejich práce spočívala? Tato objevitelská sobota vás provede světem Science Island, kde se seznámíte s Einsteinem, Newtonem a dalšími osobnostmi vědy, které vám pomůžou s vašimi projekty pomocí vědecké metody poznání.

2. sobota -  Vesmírem křížem krážem
Z jakých částí je raketa složena? Jak funguje? Kolik měří? Každý z nás už určitě viděl nějakou raketu na videu nebo obrázku, ale dovedete si představit její velikost v reálném světě? Přesně proto se v rámci této OS podíváme rovnou na dvě a to v měřítku 1:2,7! A aby toho nebylo málo, proletíme se vesmírem!

3. sobota - Energetická výzva
jak se vyrábí, transportuje, uchovává a používá nejen elektrická energie. Přesně to se dozvíte, až budete plnit 5 vzdělávacích, ale i zábavných výzev. Prohlédnete si oslnivé modely elektráren, pochopíte rozdíl mezi obnovitelnými a neobnovitelnými zdroji energie a dozvíte se o ekologických problémech, které s energetikou souvisí.

4. sobota - Vánoce
Jak lépe si navodit vánoční atmosféru, než s vánoční Minecraft mapou? Čekají vás interaktivní úkoly, logické hádanky a nebo třeba kvíz. To vše na náměstí jednoho malého zasněženého městečka.

5. sobota - Programování v Minecraftu
Programování nemusí být vždycky nudné a náročné. Své schopnosti v oblasti podmínek a cyklů, které jsou stavebními kameny programování, si prověřte v interaktivním prostředí světa hry Minecraft: Education!

Struktura kurzu

Cena / místo

MěstoTermínTypCena
Praha5. října - již proběhla, 2. listopadu, 30. listopadu, 14. prosince 2024, 18. ledna 2025Semestr1 950 Kč