www.ctm-academy.cz
datum: 14.05.2024

Kód kurzu:

OS_MINECRAFTNT_ONL

Název kurzu:

Svět v Minecraftu - nová témata (10-15 let)

Kategorie:

Objevitel Online

Lektor:

Luboš Jánský, Microsoft

Typ:

semestr

Jazyk:

Čeština

Detailní popis

Přijď se přesvědčit, že programování může být zábava. V Minecraft: Education Edition jde hra a přemýšlení ruku v ruce. V tomto kurzu se zaměříme na Krizi biodiverzity (vymřelé druhy), Chemii, Zrcadla a logiku, Živočišnou buňku a Programování v Minecraftu. Nemějte žádné obavy, programovat budeme pomocí obrázků - speciálních bloků, které budeme skládat dohromady tak, aby nám program fungovat. To vše ve světě Minecraftu, ve kterém je limit toho, co postavíte, pouze Vaše fantazie. Kurz je určen dětem, které s programováním v Minecraftu již mají zkušenosti. 
V tomto kurzu se NEJEDNÁ o hraní hry Minecraft.
Kurz je vhodný pro děti od 10 do 15 let.

DŮLEŽITÉ:   
Po přihlášení do kurzu Vám bude zaslán odkaz, odkud si bude možné MEE stáhnout + přihlašovací údaje. Prosím, zajistěte, aby děti měly MEE nainstalován a aby byly do programu přihlášeni před lekcí. Kdo nebude mít na začátku lekce program nainstalovaný nebo nebude jinak připraven, tak na něj nebude brán ohled. Doporučené vybavení: PC

Nedoporučujeme na tento kurz využívání tabletů! MEE na nich ne vždy funguje.

1. sobota - Krize biodiverzity: Seznamte se s vymřelými druhy!
Poznejte ty nejúchvatnější živočichy, co kdy žili na této planetě společně s lidmi. Využijte unikátní příležitost prozkoumat safari vyhynulých zvířat, které je plné modelů, informací a zajímavostí. Zjistěte více o příčinách, podstatě a následcích krize biodiverzity.

2. sobota -  Svět chemie v Minecraftu
Jak již jistě víte, v Minecraft Education máme chemické prvky a nářadí! Co se s těmito prvky dá vytvořit a jak vyrobit balónek či podvodní TNT? To vše si můžete vyzkoušet na mapě Svět Chemie. Objevte výrobu sloučenin, zkuste libovolný blok rozdělit na prvky a vyrobte nové sloučeniny za pomocí vědy.

3. sobota - Zrcadla a logika
V rámci OS navštívíme 2 světy. Podíváme se na "Zrcadla" v Minecraftu, kde se setkáte s rovinnými, dutými a vypuklými zrcadly. Každé z nich představuje jedinečné optické jevy, od zdánlivých obrazů po nečekané odrazy světla. V druhé části se podíváme na Logické brány. Ty jsou základním stavebním kamenem všeho, co dnes používáme. Najdeme je totiž v klíčové komponentě dnešního moderního světa, v počítačovém čipu.

4. sobota - Živočišná buňka
Je velmi těžké si v hodinách představit, jak vypadá přibližně 15 μm veliká buňka. Ale co takhle v Minecraftu? Při spuštění tohoto světa se žáci objeví vedle obrovského 3D modelu buňky, který si celý postupně projdou. Na začátku dostanou fotoaparát a knihu s brkem, díky kterým mohou celou svou cestu dokumentovat.

5. sobota - Programování v Minecraftu
Výuka programování ale už dávno nemusí začínat složitými syntaxemi, může být zároveň hrou, která studenty bude bavit. Nechte se námi pozvat do světa automatizace a programování, který děti baví a přirozeným způsobem rozvíjí jejich dovednosti. Programování bude jednou z nejžádanějších profesí 21. století

Struktura kurzu

Cena / místo

MěstoTermínTypCena
ONLINE24. února, 23. března, 13. dubna, 18. května a 8. června 2024Semestr1 120 Kč