www.ctm-academy.cz
datum: 18.05.2024

Kód kurzu:

J_TECHNIKAII_P

Název kurzu:

Základy techniky pro juniory II

Kategorie:

Junior (8-10 let) prezenčně

Lektor:

Petra Scholzová

Typ:

semestr

Jazyk:

Čeština

Detailní popis

Tento kurz je vhodný jak pro nováčky tak i pro děti, které absolvovaly kurz Techniky v podzimním semestru. Technický svět je všude kolem nás a porozumět mu mohou i děti. Vyznat se v mapách bývá někdy oříšek i pro vaše rodiče, stejně jako recyklace. Podíváme se na kloub též magnetu a magnetismu, ale také kladce a kladkostroji, který si spolu vytvoříme a na sobě vyzkoušíme. Budeme nejen tvořit a poznávat, ale odneseme si i mnoho hezkých zážitků.

1. sobota - 
Recyklace
Třídění odpadu a barevné popelnice je dnes už asi známá věc pro každého. My se dozvíme pár zajímavostí a prakticky si vyzkoušíme co a jak s takovým tříděným odpadem můžeme sami recyklovat.

2. sobota - Mapa nebo navigace a naše orientace 
Vyznáme se v mapách, světových stranách, najdeme cíl a trefíme přesně tam, kam chceme? Buzola, azimut, měřítko a půdorys pro nás budou známé pojmy, ale i samotná příroda nám ukáže cestu k cíli.

3. sobota - Zapomenutá fotografie 
Nemusíme být malířem, abychom uměli kreslit. Aneb jak nás světlo učí krásně kreslit až k vlastní fotografii.

4. sobota - Magnet a magnetismus 
Přitažlivost a odpor je věda i život, ale pro nás toto bude zábavou. Magnet, elektromagnet, kouzla a čáry :-) aneb ochutnávka fyziky pro malé.

5. sobota - Kladka a kladkostroj 
Ne vše můžeme zvedat vlastní silou. Věříte, že úplně sám dokážete zvednout třeba auto? To se nám v prostředí školy sice nepodaří, ale jak uzvednout kamaráda úplně hravě si vyzkoušíme.

Struktura kurzu

Cena / místo

MěstoTermínTypCena
Praha(24. února již proběhla), 23. března, 13. dubna, 18. května a 8. června 2024Semestr1 560 Kč