www.ctm-academy.cz
datum: 18.05.2024

Kód kurzu:

J_TVORENI_P

Název kurzu:

Zábavné tvoření pro juniory

Kategorie:

Junior (8-10 let) prezenčně

Lektor:

Lenka Leheňová

Typ:

semestr

Jazyk:

Čeština

Detailní popis

Baví Vás nejrůznější tvoření? Víte, že je kreativita jednou z nejúčinnějších forem relaxace a rozvíjení dalších dovedností? Kurz Zábavné tvoření u dětí rozvíjí umělecké nadání, estetické cítění, kreativitu a především jemnou motoriku. Všechny výtvory, které na kurzu vyrobíme, si můžete odnést. Každou objevitelskou sobotu si vyrobíme něco jiného a originálního – masopustní masky, zdobení vajíček, 3D magnet, lapač snů, leporelo. Protože se při tvoření vždy většinou i povídá, byla by škoda toho nevyužít. Proto se lektorka zaměří vždy na určité téma, které s aktuálním tvořením souvisí.

1.     Sobota – Masopust - tvoření masek
Chceš se dovědět, co je Masopust? K jakému datu se váže a co například lidé v období masopustu jedli? Proč patří k Masopustu právě koblihy? Společně navštívíme masopustní průvod, seznámíme se s maškarami a sami si masku do průvodu vyrobíme.

2.     Sobota – Velikonoční tvoření - zdobení vajíček
Podíváme se, jak Velikonoce trávily naše prababičky, dozvíš se, proč chlapci pletli pomlázky a proč se děvčata o Velikonocích schovávala v chalupě. Víš, co znamenalo o Velikonocích polévání vodou? Objevíme společně různé techniky, kterými se dají zdobit vejce, a sami si takové velikonoční vajíčko ozdobíme.

3.     Sobota – 3D magnet
Sbíráš magnetky ze svých cest? My si ozdobné magnety vyrobíme ve 3D prostorové kvalitě z různých materiálů. Magnet Ti bude připomínat naši společnou objevitelskou sobotu nebo jej můžeš darovat někomu, koho máš rád/a.

4.     Sobota – Lapač snů
Víš co je lapač snů? Víš, k čemu původně sloužil a kdo ho vlastně vymyslel, a z čeho všeho se dá takový lapač vyrobit? Společně si vyrobíme vlastní lapač snů, který bude krásnou ozdobou každého pokojíčku.

5.     Sobota – Leporelo - rámeček na fotografie z prázdnin
Prázdniny jsou za dveřmi a jistě tě čeká spousta cestování a pěkných zážitků. My si vyrobíme skládací leporelo, do kterého můžeš postupně ukládat ty nejhezčí fotografie. Toto leporelo Ti  bude letošní prázdniny dlouho připomínat.

Struktura kurzu

Cena / místo

MěstoTermínTypCena
Praha(24. února již proběhla), 23. března, 13. dubna, 18. května a 8. června 2024Semestr1 560 Kč