www.ctm-academy.cz
datum: 18.05.2024

Kód kurzu:

J_PARAZITI_P

Název kurzu:

Nebojte se světa parazitů, je fascinující!

Kategorie:

Junior (8-10 let) prezenčně

Lektor:

Iva Kolářová

Typ:

semestr

Jazyk:

Čeština

Detailní popis

Chceš se dozvědět víc o malých tvorech, kteří žijí na naší kůži, v našich vlasech, krvi, mozku nebo střevech? Podíváme se na ně spolu pěkně zblízka, dozvíš se plno fascinujících zajímavostí z jejich života a zjistíš, jak se před nimi chránit a jak se těchto nezvaných návštěvníků zbavit. A třeba si nějakého vyrobeného parazita i odneseš sebou domů. Připoj se k nám a staň se expertem na parazity! Neboj se bude to zábava!

1. sobota – Vešky
Vysvětlíme si, proč vši chodí rády do školy, proč se říká „držet se vší silou“ a zjistíš, jak velkou veš má slon.

2. sobota – Klíšťáci
Dozvíš se, kolik má klíště sourozenců, jestli klíšťata umí létat a jak vlastně sají krev. Naučíš se, jak klíště správně vytáhnout a zjistíš, že i klíště může onemocnět.

3. sobota – Malárie
Malárii způsobuje mikroskopický parazit, který zabijí ročně mnoho lidí. Řekneme si, ve kterých zemích ho najdeš a jestli je i v Česku a co mají společného malárie a nejnebezpečnější zvíře na světě.

4. sobota – Roupy
Tuto sobotu zabrousíme do našich střev a povíme si, že i roupy rádi chodí do školy, proč se říká „má roupy“ a zjistíš, k čemu všemu se dá využít lepicí páska. A protože za chvíli budou Vánoce, čeká tě i malé vánoční překvapení.

5. sobota – Spavá nemoc
Nemoc způsobuje velmi marnivý parazit, stále si obléká nové a nové šaty a proplouvá tak nenápadně naší krví až do mozku. Podíváme se, čím je zajímavá moucha, která spavou nemoc přenáší. a jestli může být nějak užitečná. V naší malé vědecké laboratoři se z tebe na chvíli stane pravý vědec zkoumající spavou nemoc. 

Struktura kurzu

Cena / místo

MěstoTermínTypCena
Praha(7. října- již proběhla), 4. listopadu, 25. listopadu, 16. prosince 2023, 13. ledna 2024Semestr1 400 Kč
Praha(24. února již proběhla), 23. března, 13. dubna, 18. května a 8. června 2024Semestr1 560 Kč